UHAPŠENA JOŠ DVOJICA KRIJUMČARA LJUDI: Austrija traži izručenje Bugarina (29)!

LICE SA POTERNICE

UHAPŠENA JOŠ DVOJICA KRIJUMČARA LJUDI: Austrija traži izručenje Bugarina (29)!

Austrija -
Osumnjičeni Bugarin (29) jedan je od dvojice šofera kamiona koji su krajem ovog jula pobegli sa lica mesta, nakon što je ih policija zaustavila na nemačkom Autoputu 3 u Bavarskoj

BEČ - Još dve osobe uhapšene su zbog sumnje da su umešane u prošlonedeljnu tragediju, kada se 71 izbeglica ugušila u kamionu nedaleko od Beča, saopštilo je danas Državno tužilaštvo Austrije.

Portparol tužilaštva u Ajzenštatu Verena Strnad kazala je da se radi o jednom licu za kojim je raspisana evropska poternica, a koje je uhapšeno u Bugarskoj. „Sada moramo sa bugarskim vlastima da razgovaramo o njegovom izručenju“, rekla je ona agenciji APA.

Traženi osumnjičeni kriminalac je Bugarin (29). Nemački istražni organi mu na teret stavljaju više krivičnih dela, među ostalim i šverc ljudi. Oni smatraju da je upravo ovaj Bugarin bio jedan od dvojice šofera kamiona koji su krajem ovog jula pobegli sa lica mesta, nakon što je ih policija zaustavila na nemačkom Autoputu 3 u Bavarskoj. U zaustavljenom kamionu je bilo 38 izbeglica, većinom iz Avganistana.

U vozilu je policija takođe pronašla privremenu regsitraciju koja je glasila na 29-godišnjeg Bugarina. Posle toga je državno tužilaštvo u nemačkom Degendorfu (Deggendorf) protiv njega započelo krivični postupak, zbog šverca ljudi. Drugi muškarac je u Mađarskoj lišen slobode. Prethodno su u vezi ovog tragičnog događaja, koji je bio povod da austrijske vlasti ponovo privremeno uvedu graničnu kontrolu na istoku zemlje, uhapšene četiri osobe.

U jednoj hladnjači, koja je ostavljena u zaustavnoj traci na autoputu A4 kod austrijskog mesta Parndorf austrijska policija je pronašla leševe 71 izbeglice. Oni su očigledno uz pomoć krijumčara pokušali da se domognu Zapadne Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track