TRAGEDIJA NA DUNAVU: Trojica mornara poginula na nemačkom brodu!
Foto: Profimedia

Istraga u toku

TRAGEDIJA NA DUNAVU: Trojica mornara poginula na nemačkom brodu!

Austrija -
Nesrećne mornare pronašli su u jednoj od komora za stabilizaciju

BEČ - Trojica mornara poginula su sinoć na Dunavu, na brodu registrovanom u Nemačkoj, čiju posadu većinom čine Rusi i Ukrajinci. Oni su stradali u jednoj od komora rečnog šlepera koje služe za stabilizaciju lađe.

Brod je plovio nizvodno iz Nemačke, a mornari su najverovatnije umrli zbog akutnog manjka kiseonika, kaže portparol donjeaustrijskih vatrogasaca .

Kapetan broda je primetio da nešto nije u redu nekoliko desetina kilometara uzvodno od Beča, kada je ulazio u prevodnicu u blizini mesta Grajfenštajn, nedaleko od grada Tulna u Donjoj Austriji. Nadzornici prevodnice su alarmirali spasioce.

Nesrećne mornare pronašli su u jednoj od komora za stabilizaciju. Reč je o nevelikom prostoru, površine četiri puta šest metara, visine oko četiri metra. Ulaz u ovakvu komoru je veoma mali, kroz ovalni otvor veličine 60 puta 40 centimetara.

Kroz njega su u komoru, da je prekontrolišu, ušla prvo dva mornara, a potom i treći, verovatno da im pomogne. Prva dvojica su pronađena mrtva na podu komore, dok je telo trećeg bilo na merdevinama u komori.

Spasioci su prvo mislili da su se ugušili gasom, međutim, zasad nisu pronađeni nikakvi tragovi štetnih materija. Policija vodi istragu o uzroku smrti mornara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track