PIJANKA SE ZAVRŠILA U KRVI: Bečki bankar (44) ubio polubrata (42) u svom stanu!
Foto: Printscreen Heute.at/ Laumat.at

NESREĆA ILI UBISTVO

PIJANKA SE ZAVRŠILA U KRVI: Bečki bankar (44) ubio polubrata (42) u svom stanu!

Austrija -
Nisam želeo da ga povredim, to je bio nesrećan slučaj, tvrdi Andreas S. koji radi kao menadžer u Hipo banci

BEČ - U 18. bečkoj opštini (Währing) hicem u glavu ubijen je 42-godišnji muškarac.

Policiji je u petak, četrdesetak minuta posle ponoći, stigao poziv pod Andreasa S. (44) koji je sa žrtvom bio u stanu. Kada je policija stigla u ulicu Valrisštrase 41, u stanu koji se nalazio u potkrovlju zgrade, zatekli su krvav prizor. Na podu je ležao mrtav čovek sa prostrelnom ranom na glavi. Policija je uhapsila Andreasa, a istraga će utvrditi da li je do pucnja iz pištolja došlo nenamerno, kako tvrdi Andreas, ili je reč o ubistvu.

Inače Andreas je bankar koji je radio kao menadžer u Hipo banci, a žrtva je njegov polubrat i kolega. On je prilikom sasliušanja u policiji tvrdio da se radi o nesrećnom slučaju i da je pištolj opalio dok ga je pokazivao rođaku.

"Nisam želeo da ga povredim, to je bio nesrećan slučaj ", rekao je Andreas.

Zgrada gde se dogodilo ubistvo  (Foto Printscreen krone.at)
Zgrada gde se dogodilo ubistvo (Foto Printscreen krone.at)

On je kako kaže sa svojim polubratom pijančio čitavo veče u stanu, a onda je hteo da mu pokaže svoje oružje. On kaže da se pošto je bio jako pijan ne seća detalja, ali da je dok mu je pokazivao pištolje u jednom momentu pištolj opalio i brata pogodio pravo u glavu.

Policija nije pronašla tragove borbe, a istraga će utvrditi tačan sled događaja i ko je držao pištolj prilikom opaljenja, da li je to bio Andreas ili njegov brat, izjavio je portparol policije Kristof Pelcl (Christoph Pölzl).

Andreas je oženjen, an jegova supruga radi u pravosuđu. Bankar je posedovao dozvolu za držanje oba pištolja, a policija pretpostavlja da je pucano iz "gloka", međutim zbog dosta krvi na oružju teško je identifikovati otiske.

"Forenzički i balistički izveštajI biće ključni za razrešenje ovog slučaja", rekao je na kraju, Pelcl.

(V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track