JOHAN ČIRC: Već na granici uvesti proveru prava izbeglica na azil!
Foto: Prinskrin Yt

Neodrživo stanje

JOHAN ČIRC: Već na granici uvesti proveru prava izbeglica na azil!

Austrija -
Zamenik predsednika pokrajine Burgenland svoj zahtev obrazložio je najavom nemačke pokrajine Bavarske o uspostavljanju tranzitnih zona i vraćanjem izbeglica u Austriju

BEČ - Zamenik predsednika austrijske pokrajine Burgenland i funkcioner Slobodarska partije Austrije (FPÖ) Johan Čirc (Johann Tschürtz) pozvao je ministarku unutrašnjih poslova Austrije Johanu Mikl-Lajtner (Johanna Mikl-Leitner) na preduzimanje hitnih mera po pitanju izbeglica koje svakodnevno dolaze iz Mađarske u ovaj deo Austrije.

"Vlada mora sada brzo da deluje. I Austrija bi trebalo da uvede prvu proveru prava na azil već direktno na granici", rekao je on.

Čirc je svoj zahtev obrazložio najavom nemačke pokrajine Bavarske o uspostavljanju tranzitnih zona i vraćanjem izbeglica u Austriju.

Bolje obezbeđivanje granice, prema njegovim rečima, je potrebno, kao i brže proterivanje migranata koji nemaju pravo na azil.

On je zatražio i smanjenje pomoći za izbeglice, dodavši da je neprihvatljivo da izbeglice već nakon kratkog vremena imaju pravo na pomoć kao austrijski državljani. Čirc ističe da je neophodno zajedničko evropsko delovanje u savladavanju izbegličke krize.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track