AUSTRIJANCI SE NAORUŽALI DO ZUBA: Rasprodate sve sačmarice!
Foto: Wikipedia

Raste potražnja za oružjem

AUSTRIJANCI SE NAORUŽALI DO ZUBA: Rasprodate sve sačmarice!

Austrija -
Svaki od registrovanih naoružanih lica u Austriji ima u proseku tri i po komada oružja. Sve niše se naoružavaju i žene

BEČ - Austrijski građani poseduju veliki broj pištolja i pušaka. Interesantno je da je ove godine naglo je porastao broj komada oružja u privatnom posedu, kojih je za 70.000 više nego pre godinu dana.

Statistika ministarstva unutrašnjih poslova pokazuje da je ove jeseni u državi registrovano u privatnom vlasništvu 898.385 komada oružja. Broj lica koja poseduju oružje dostigao je 255.009. Prema tome, svaki od registrovanih naoružanih lica ima u proseku tri i po komada oružja.

Daleko najviše i vlasnika oružja i komada oružja je ima u Donjoj Austriji, koja je i po površini najveća od devet austrijskih pokrajina i druga po broju stanovnika (posle Beča). U Donjoj Austriji je koncentrisano više od jedne četvrtine celokupnog austrijskog privatnog arsenala: tamo 66.365 lica ima 249.684 pištolja i pušaka. Slede Gornja Austrija, Štajerska, Beč, Tirol, Koruška, Salcburg, Gradišće, dok je zadnji na listi Forarlberg.

Tomas Ortner, portparol Udruženja trgovaca oružjem Gornje Austrije, potvrdio je, u izjavi za bečki dnevni list Esterajh (Österreich), da poslednjih dana vlada izuzetna potražnja "za sačmaricama, koje su sve praktički rasprodate, jer za njih vlasnik ne mora da ima oružani list. Kursevi za obuku u rukovanju pištoljem, koji su pre bili organizovani obično svakih pet nedelja, sada se održavaju svake nedelje.

Iz skoro svih austrijskih pokrajina javljaju da je naglo skočio i broj ljudi koji su podneli zahteve za izdavanjem oružanih listova. Sve više je žene koje nabavljaju i poseduju vatreno oružje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track