ŠTRAHE TRAŽI PRIVREMENE IZBORE: Vlada krši zakon jer nekontrolisano pušta izbeglice!
Foto: Www.hcstrache.at

Lider FPO preti krivičnim prijavama

ŠTRAHE TRAŽI PRIVREMENE IZBORE: Vlada krši zakon jer nekontrolisano pušta izbeglice!

Austrija -
Dosadašnje obezbeđivanje granica je farsa“, ocenio je Štrahe, dodajući da su vojnici upućeni da budu, kako je rekao, organizatori putovanja ili organizatori keteringa“

BEČ - Slobodarska partija Austrije (FPÖ) razmatra podnošenje prijave protiv austrijske vlade zbog ophođenja u izbegličkoj krizi i zahteva prevremene izbore, kao i održavanje "okruglog stola" na temu talasa izbeglica.

Vladi FPÖ prebacuje zloupotrebu položaja, zbog čega se, kako je danas najavio lider stranke Hajnc-Kristijan Štrahe (Heinz Christian Strache), razmatra podnošenje prijava protiv članova vlade.

Takođe, FPÖ zahteva prevremene izbore i preti oštrijim delovanjem. Na konferenciji za štampu Štrahe je istakao da je vlada neprestano kršila zakone nekontrolisanim propuštanjem izbeglica. Prema njegovim rečima, vlada nije voljna ili u stanju da zaštiti granice zemlje.

Dosadašnje obezbeđivanje granica je farsa“, ocenio je Štrahe, dodajući da su vojnici upućeni da budu "organizatori putovanja ili organizatori keteringa“".

Takođe, FPÖ optužuje železnice Austrije OeBB za proneveru, jer prevoze izbeglice kroz Austriju bez pravne osnove, što je ravno krijumčarenju ljudi.

FPÖ smatra da je vlada zrela za ostavku i zahteva prevremene izbore, ali pošto se to, kako je konstatovao Štrahe, ne može očekivati od vladajuće koalicije, onda barem treba organizovati referendum o daljem delovanju u vezi izbegličke krize.

Stranka je najavila da će, ako se vlada ne odluči na referendum, pokrenuti izjašnjavanje građana, čime želi vlast naterati na promenu delovanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track