(FOTO) DRAMA: Auto sa šestoro mladih završio na dnu jezera!
Foto: Printscreen Heute.at/zoom- Tirol

Saobraćajna nesreća u Tirolu

(FOTO) DRAMA: Auto sa šestoro mladih završio na dnu jezera!

Austrija -
Putnici taksija koji je prolazilo pored tirolskog jezera Ahenze skočili u vodu da spašavaju ljude
1 / 4 Foto: Printscreen Heute.at/zoom- Tirol

INZBRUK - Dvojica muškaraca koji su bili u taksiju bez oklevanja su skočila u vodu kako bi pomogli u spašavanju putnika iz vozila koje je sletelo sa puta i završilo na dnu jezera.

U ponedeljak oko tri sata ujutro Patrik Loh (Patrick Lösch) i Kristijan Bendler (Christian Bendler) putnici taksija koji je prolazilo pored tirolskog jezera Ahenze (Achensee), ugledali su na dnu jezera automobil i odmah bez razmišljana zaustavili taksi i zaplivali da izvuku unesrećene. Kad su zaronili zapanjili su se kada su videli su da je u automobilu na dnu jezera šestoro mladih ljudi, starih od 22 do 31 godinu. Nastala je dramatična borba za njihove živote.

Četiri momka uspela su da izađu i doplivaju do obale, a putnici iz taksija su vodili grozničavu trku sa vremenom, kako bi iz automobila na dnu jezera izvukli devojku (22) koja je bila za volanom automobila i momka (26) sa mesta suvozača koji su već bili u nesvesti.

Ubrzo je pristigla i hitna pomoć i lekari su odmah počela sa reanimacijom njih dvoje. Oboje su prebačeni u bolnicu u Inzbruku, dok je preostalih četvoro, sa lakšim povredama upućeno u bolnicu u Švacu (Schwaz).

Istraga će utvrditi kako je došlo do nesreće na pokrajinskom putu L220 između mesta Eben i Pertisa, i zašto je došlo do gubitka kontrole nad vozilom i njegovog sletanja u jezero. Najvažnije je da su svi ostali živi, a sigurno je da ova dva hrabra momka nisu pritekla u pomoć na vreme devojka i mladić ne bi preživeli..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track