POLICIJA GA JEDVA ZAUSTAVILA: Čekićem hteo da razlupa komšinicu!
Foto: Bečka Policija

NAPAD U BEČU

POLICIJA GA JEDVA ZAUSTAVILA: Čekićem hteo da razlupa komšinicu!

Austrija -
Udarajući pištoljem i čekićem pobesneli komšija pretio ženi da će je "strpati u grob"

BEČ - Jedan Bečlija (40), napao je svoju komšinicu (60) uz pretnje da će je ubiti.

Do incidenta je došlo u zgradi koja se nalazi u Praškoj ulici u 21. bečkoj opštini Floridsdorf. Žena je krenula do kontejnera predviđenog za papirni otpad da baci stare novine, međutim tu je presreo komšija koji je u rukama držao gasni pištolj. Odmah je bez ikakvog razloga počeo da je vređa i preti joj.

Preplašena žena je uspela nekako da pobegla u svoj stan zaključa se i i pozove policiju. Tada je pobesneli ovaj četrdesetogodišnjak uzeo iz stana čekić i počeo iz sve snage da udara njim po vratima susetkinog stana. Dok je lupao po njima sve vreme je urlao: "Strpaću te u grob!".

Kada su stigli pripadnici bečke jedinice za specijalne namene (WEGA) čovek se zaključao u svom stanu. Policija je prvo obezbedila čitavo područje, čak zatvorila jedan deo Praške ulice (Prager Straße), velikog i prometnog bulevavra u ovom delu grada.

Pripadnici jedinice WEGA su u jednom trenutku upali u stan i ščepali muškarca, koji je pokušao da se tuče sa policajcima. Policija je tokom pretresa pronašla i zaplenila čekić kojim je lupao po ulaznim vratima stana komšinice, gasni pištolj koim joj je pertio, sa 950 projektila, četiri noža za bacanje, tri druga noža - i nešto marihuane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track