VASPITAČICE ZLOSTAVLJAČICE: Silom terale decu da jedu i piju vodu!

POČELO SUĐENJE

VASPITAČICE ZLOSTAVLJAČICE: Silom terale decu da jedu i piju vodu!

Austrija -
Do suđenja je došlo posle prijave jedne praktikantkinje, koja je takođe radila u ovom obdaništu za decu uzrasta od jedne do tri godine

LEOBEN - Tri bivše vaspitačice jednog dečijeg vrtića iz Leobena u Štajerskoj, našle su se pred sudom po prijavi jedne pripravnice koja ih je tužila da su zlostavljale decu.

Do suđenja je došlo posle prijave jedne praktikantkinje, koja je takođe radila u ovom obdaništu, tačnije jaslicama za decu staru od jedne do tri godine. Prema ovoj deci koja su u ovom vrtiću boravila i pola dana, "nije vladao odonos zasnovan na ljubaznosti", navela je državna tužiteljka.

Ozmeđu ostalog na teret vaspitačicama koje su stare između 42 i 47 godina, stavlja se da su decu čak i uz upotrebu fizičke sile terale decu da piju vodu pre obroka. Isto tako, deca su na silu morala da jedu čak i ono šta ne vole. Jednog nestašnijeg dečka optužene vaspitačice su držale vezanog u dečijim kolicima, tako da nije mogao da se pomakne.

One međutim negiraju optužbe i kažu da ih je otužba iznenadila kao grom iz vedrog neba. Advokati tvrde da su optužbe potpuno neutemeljene. Oni tvrde da je postojalo pravilo da deca piju vodu pre jela, ali da ona nije na silu sprovođena, kaže jedan advokat. Drugi advokat se pita zašto su uopšte na sudu: "Apsurdno je ako deca ne smeju da se vezuju za to namenjenim pojasom u dečijim kolicima." Kod dece nisu utvrđene fizičke povrede pa neće biti lako dokazati navode pripravnice koja je podnela prijavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track