UZBUNA NA DEČIJOJ KLINICI: Nepoznata žena pokušala da ukrade dete (2), čistačica sprečila tragediju!
Foto: Profimedia

Salcburg

UZBUNA NA DEČIJOJ KLINICI: Nepoznata žena pokušala da ukrade dete (2), čistačica sprečila tragediju!

Austrija -
Otmičarka je izvela devojčicu na hodnik i krenula prema izlazu iz bolnice. Međutim, bila je sumnjiva jednoj čistačici i jednoj bolničarki

SALCBURG - Žena stara 50 godina uhapšena je juče popodne prilikom pokušaja otmice dvogodišnjeg deteta iz Pokrajinske klinike Salcburga.

Uhvaćena je u hodniku dečijeg odeljenja klinike u Salcburgu na koje, inače ne može lako da se uđe. Otmičarka je uspela je da se nađe sa unutrašnje strane vrata sa sigurnosnim kodom, oko 11 pre podne, u vreme poseta.

Žena je nasumice ušla u jednu bolničku sobu i tu našla dvoipogodišnju devojčicu kako leži u krevetu. Započela je sa njom prijateljski razgovor. Majka male pacijentkinje je u to vreme takođe bila u bolnici, ali baš tih nekoliko minuta je bila u kupatilu, pa nije primetila uljeza.

Otmičarka je izvela devojčicu na hodnik i krenula prema izlazu iz bolnice. Međutim, bila je sumnjiva jednoj čistačici i jednoj bolničarki, koje su pozvale obezbeđenje.

Žena je zadržana do dolaska policije, koj ju je odvela u zatvor. Otmičarka se na prvom ispitivanju branila da je htela samo da odvede pacijentkinju njenoj majci.

Sve se dogodilo brzo i bez nasilja, pa oteta devojčica nije doživela veći šok. Klinika u Salcburgu je pojačala bezbedonosne mere.

Aktuelni slučaj podsetio je na jednu prethodnu otmicu deteta, iz juna 2010, kada je u Europarku, šoping centu u Salcburgu, jedna Tiroklka otela tri meseca staru unuku bivšeg skijaša Davida Cvilinga (David Zwilling).

Posle policijske potere, otmičarka je uhapšena u nemačkoj pokrajini Bavarska i osuđena je na dve godine zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track