(VIDEO) PROTESTI U ŠPILFELDU: Sukobili se levičari i desničari, uništeno 80 automobila!
Foto: Printscreen Kurier

NEREDI NA AUSTRIJSKO-SLOVENAČKOJ GRANICI

(VIDEO) PROTESTI U ŠPILFELDU: Sukobili se levičari i desničari, uništeno 80 automobila!

Austrija -
Austrijska policija kod Šentilja/Špilfelda nema samo posla sa masama imigranata koji svakodnevno dolaze iz Slovenije u Austriju

BEČ - Juče je policija morala da bude tampon između dve velike grupe demonstranata, levih i desnih koji su se zamalo fizički sučelili na vinorodnim bregovima ovog dela južne Štajerske. Nakon što su levičarski demonstranti, koji su marširali sa motom "Ograde i rasizam ne rešava nikakve socijalne probleme - protiv marširanja desnice" , promenili svoju trasu, policajci su ih rasterali i zabrane dalje održavanje skupa.

Foto printscreen Kurier

Naime, učesnici ovog protesta pokušali su da krenu ka demonstarcijama „Reforma politike prema izbeglicama. U jednom trenutku je skoro došlo do fizičkog sukoba pripadnika dve grupe demonstranata u Špilfeldu, ali je policija uspela da spreči tuču. Stradali su, međutim, mnogi automobili. Osamdesetak vozila je oštećeno, izlupano motkama, slomljeni su im prozori i nanesena šteta na karoserijama.

Odbornica stranke Zelenih Liza Riker, koja je učestvovala na skupu protiv desnice, izrazila je duboko razočarenje ponašanjem učesnika protesta. Ona je istakla da je na skup došlo par ljudi koji nisu bili za miran protest za ljudskost i protiv nasilja. Inače proteklih meseci je u više navrata dolazilo do sukoba levičara i desničara u više gradova Austrije, što policija pokušava da sprečava dodeljivanjem potpuno različitih ruta kretanja povorki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track