(FOTO) PERFEKTNA JEDNOSTAVNOST: Aktuelni trendovi u dizajnu od 16. decembra u Beču!
Foto: FBI Photography

Izložba u Muzejskom kvartu

(FOTO) PERFEKTNA JEDNOSTAVNOST: Aktuelni trendovi u dizajnu od 16. decembra u Beču!

Austrija -
U bečkom Dizajn forumu u okviru Muzejskog kvarta se 16. decembra otvara izložba nameštaja i svakodnevnih predmeta pod nazivom „SIMPLE - Nova jednostavnost"

BEČ - Ovom izložbom austrijski dizajnerski forumi predstavljaju aktuelne trendove u dizajnu i predmete koji izgledaju jednostavno ali su posebno osmišljeni i sa smislom kreirani. Najnoviji trend u dizajnu je da predmeti odišu jednostavnošću.

Foto Robert Maybach
Foto Robert Maybach

Na naizgled „jednostavnim“ predmetima se obično ne vidi koliko je rada, kreativnosti i znanja uloženo u njihov proces nastajanja. Izloženi nameštaj i svakodnevni predmeti su svesno pojednostavljeni i podređeni svojoj svrsi, ali su precizno napravljeni i to od visoko kvalitetnih materijala. „Nova jednostavnost“ se skriva u perfekciji svakog detalja.

 Foto Ferran Val Fernando Alda
Foto Ferran Val Fernando Alda

Ako se dizajn smatra ogledalom društvenih prilika, „Nova jednostavnost“ stvari bi mogla da se tumači kao izraz čovekovog traganja za jasnoćom, senzibilnošću, odmerenošću i samostalnošću tj. kao suprotnost kompleksnosti i protivrečnosti globalizovanog sveta.

Na izložbi „SIMPLE. Nova jednostavnost“ prikazani su lokalni i međunarodni dizajnerski predmeti koji predstavljaju povratak osnovama njihove svrhe i primene. Izložba je otvorena do 14. februara 2016. godine.

Foto Jeppe Sorensen
Foto Jeppe Sorensen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja