KULTURA SEĆANJA: Savo Štrbac gost SPKD Prosvjeta!
Foto: Kurir Arhiva

VEČARAS U BEČU

KULTURA SEĆANJA: Savo Štrbac gost SPKD Prosvjeta!

Austrija -
BEČ - U organizaciji SPKD Prosvjeta Austrija večeras u 19 sati u velikoj sali Hrama Vaskrsenja Hristovog u okviru programa "Kultura sećanja" gost je Savo Štrbac, predsednik Informaciono-dokumentacionog centra „Veritas“

Prosvjeta obaveštava da će 13. januara održati jubilarni, 5. Srpski novogodišnji koncert u Beču, pod motom „Mladost i veština“. Umetnički kreator koncerta je poznata pijanistkinja i pedagog Nataša Veljkovića koncer će se održati 19 sati u sali Festsaal des Amtshauses (Karl-Borromäus-Platz 3).

Prosvjeta je nedavno održala u beču premijeru dokumentarnog filma Borisa Malagurskog "Težina lanca 2" koji se bavi neoliberalnim reformama u bivšoj Jugoslaviji, sa ekskluzivnim intervjuima sa Noamom Čomskim, Oliverom Stounom, Karlom Del Ponte... Srpski Majkl Mur, kako nazivaju MAlagurskog u filmu se bavi raspadom Jugoslavije i ulogom zapadnih sila u njemu.

Predstavljen je na festivalima i u bioskopima širom sveta, a nedavno emitovan i pred 644 miliona gledalaca na RT-u (Russia Today) i dodatnih 50 miliona gledalaca putem Eurochannel-a, a od sada se može nabaviti i onlajn na NA DVD i blurej disku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track