PUCAO DUŽNIKU U ZADNJICU: Uhapšen Srbin koji je u Beču upucao zemljaka i dečaka (13)!
Foto: Printscreen Kurier/Franz Gruber

Krvava svađa

PUCAO DUŽNIKU U ZADNJICU: Uhapšen Srbin koji je u Beču upucao zemljaka i dečaka (13)!

Austrija -
BEČ - Na srpsko-makedonskoj granici uhapšen srpski državljanin (37) koji je u julu na ulici u Beču pucajući iz pištolja ranio drugog srpskog državljanina (36) i dečaka (13) koji je vozio bicikl

Napadač je uhapšen u utorak i trenutno se nalazi u pritvoru u Makedoniji, a bečka policija je zatražila njegovo izručenje.

"Protiv njega će biti podignuta krivična prijava za dvostruki pokušaj ubistva", saopštio je portparol bečke policije Tomas Kajblinger (Thomas Keiblinger).

Sukob između dvojice srpskih državljana nastao je zbog duga. Svađa koja je izbila 5. jula, u ulici u 20. bečkoj opštini (Brigittenau) završila se pucnjavom u kojoj je jedan od njih (36) pogođen sa dva hica u zadnjicu, a trinaestogodišnji dečak, koji se slučajno tu zatekao vozeći bicikl zadobio je teške povrede stomaka. Ni jedan od njih nije bio životno ugrožen.

Foto Printscreen kurier/Franz Gruber
Foto Printscreen kurier/Franz Gruber

Žrtva je živela u ovom delu grada gde ga je napadač sačekao ispred jedne turske pekare na ćošku Pasetijeve ulice sa Ulicom Marhfeld (Marchfeldstraße). U jednom momentu prema kazivanju svedoka jedan od njih izvadio je pištolj (kalibra 6,33) i pojurio drugog pucajući. Progonjeni Srbin koji je bio u papuča bežao vričući i trčeći cik-cak kako bi izbegao metke, dok je njegov progonitelj na srpskom vikao "Stoj!".

Napadač je uskočio u svoj automobil "folksvagen pasat" srebrne boje, beogradskih registarskih tablica i pobegao. Bečka policija je raspisala međunarodnu poternicu za počiniocem i potraga je trajala do 8. decembra kada je konačno uhapšen.

(V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track