(FOTO) JEZIVO, MISLIO JE DA ĆE SE IZVUĆI: Raskomadao ženu da bi platio kockarske dugove!
Foto: Printscreen Krone.at

Rasvetljen zločin koji je potresao Austriju

(FOTO) JEZIVO, MISLIO JE DA ĆE SE IZVUĆI: Raskomadao ženu da bi platio kockarske dugove!

Austrija -
SALCBURG - Policija je rasvetlila do detalja slučaj monstruoznog ubistva i samoubistva u jezeru Traunze u blizini Salcburega.
1 / 6 Foto: Printscreen Krone.at

Još sa sigurnošću nije utvrđen motiv ovog teškog zločina, ali se pretpostavlja da je Anton Sch. (72) zadavio i raskomadao svoju suprugu Hildegard (71) kako bi od njene polise životnog osiguranja isplatio kockarske dugove.

Njegovi prijatelji kažu da je ovaj inače ugledeni IT stručnjak i predsednik Karnevala u nemačkom mestu Kelsterbah (Kelsterbach) imao problema sa alkoholom i da se često opijao i zaduživao. On je zbog kockanja pozajmljivao velike svote novca od poznanika, a sume su se kretale od 5.000 do 10.000 evra. On je uskoro trebao da ide na odsluženje zatvorske kazne jer je prregazio dete u Minhenu.

Ništa nije slutilo na tragediju... Hildegard s asuprugom Antonom koji je ubio (Foto printscreen krone.at)
Ništa nije slutilo na tragediju... Hildegard s asuprugom Antonom koji je ubio (Foto printscreen krone.at)

Sve ovo samo je deo jezivih detalja koji prate ovaj monstruozni zločin. Policija je utvrdila da je žena udavljena konopcem u njihovoj porodičnoj kući u Kelsterbahu, nedaleko od Frankfurta na Majni. Muž je tu raskomadao ženu i spakovao ruke i noge u jedan, a trup u drugi kofer. Njenu glavu je zalio betonom i stavio u jednu putnu torbu.

To se dogodilo posle Božića, a 30. decembra Anton se javio svom poslodavcu da putuje u Salcburg na proslavu srebrne svadbe prijatelja. On je torbe sa delovima tela svoje supruge spakova u auto i krenuo u Austriju. U Gmundenu je pod lažnim imenom uzeo sobu u jednom hotelu na istočnoj obali jezera do 2. januara. Ne zna se kada je tačno Anton bacio torbe nekoliko kilometara južno od hotela kod jednog pristaništa, ali su one otkrivene 3. januara.

Jedan od kofera sa delovima tela žrtve... Foto LDP

Pretpostavlja se da je vezao torbe i nadao se da zbog zabetonirane glave neće isplivati. Međutim kada je pronađeno obezglavljeno telo žene, policija veruje da se Anton vratio i shvativši da nema izlaza odlučio da se ubije. On je skočio u jezero sa kesama kamenja vezanim oko ruke.

(V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track