AKO NEMA PUŠENJA, NEMA NI VEČERE: Gazda restorana odbio da ugosti austrijske ministre!

Nezadovoljan odlukama vlade

AKO NEMA PUŠENJA, NEMA NI VEČERE: Gazda restorana odbio da ugosti austrijske ministre!

Austrija -
BEČ - Austrijski ugostitelj Volfgang Švarc, u znak protesta zbog odluke vlade, da zabrani pušenje u restoranima, a koja se ne primenjuje ravnomerno, odbio je da ugosti u svom lokalu čelnike vladajuće Narodne partije Austrije

Čelnici ÖVP su održali partijsku sednicu u mestu Bad Leonfelden. Vicekancelar Rajnhold Miterlener, šef poslaničkog kluba Rajhnold Lopatka, šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc, ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner, ministar finansija Hans-Jerg Šeling, ministar poljoprivrede Andre Ruprehter i predsednički kandidat ÖVP Andreas Kol hteli su posle sednice da odu na večeru u Švarcov restoran.

Međutim on je odbio da ih primi. Na pitanje da li bi političari ÖVPmogli kod njega da večeraju, Švarc je odgovorio da bi "ta gospoda trebalo da nađu drugi lokal".

"Želeo sam samo da im dam signal da nisam saglasan sa mnogim odlukama vlade", objasnio je Švarc, koji je ubrzo postao zvezda društvenih mreža.

On je istakao da njegov stav nema veze sa ÖVP i da bi isto učinio da su ga pitale i socijaldemokrate, zeleni ili slobodarci. Takođe je rekao da nema nikakav problem sa političarima ÖVP lično, i da su, ako dođu privatno u njegov restoran, rado viđeni gosti.

Njega, međutim, nerviraju zakoni koji su doneti, kao što je zabrana pušenja u restoranima, koji ne važe za sve.

"Uvek postoje neki izuzeci za određene grupe, a tako nešto ne mogu da razumem", poručio je Švarc. Ministri iz redova ÖVP, iako ih je Švarcov restoran odbio, nisu ostali gladni, jer su ih rado prihvatili u drugom restoranu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track