Najnovije vesti

FILMSKO BEKSTO IZ AUSTRIJSKOG ZATVORA: Pink Panteri hteli da otmu čuvare, reagovali specijalci!

Brza akcija zatvorskih čuvara

FILMSKO BEKSTO IZ AUSTRIJSKOG ZATVORA: Pink Panteri hteli da otmu čuvare, reagovali specijalci!

Austrija
KREMS - Petorica kriminalaca poreklom sa Balkana, među kojima su i članovi bande "Pink Panter“, pokušali su bekstvo iz zatvora Štajn u Kremsu u Donjoj Austriji.

Planirali su da kao taoce uzmu čuvare iz zatvora, gde služe višegodišnje kazne. Upravo su ih čuvari osujetili u tome, a pripadnici Kobri razmestili su ih u druge zatvore.

 

Kriminalci, od kojih su trojica osuđena na doživotni zatvor, a dvojica sa kaznama većim od deset godina bila su smeštena u zatvor najveće bezbednosti. Plan im je bio da prokrijumčare oružje, čuvare uzmu za taoce i pobegnu iz zatvora.

 

Plen Pink Panter iz jedne od pljački (Foto: LPD Wien)
Plen Pink Panter iz jedne od pljački (Foto: LPD Wien)

Veruje se da je mozak akcije bekstva imao mobilni telefon i bio u kontaktu sa pomagačima.

 

Njihov plan za beg bio je gotovo identičan onom koji su smislili zatvorenici iz kazamata Garsten u Donjoj Austriji, koji je osujećen sredinom decembra.

 

"Imali su konkretan plan i bili su spremni da uzmu i taoce. Neposredno pre realizacije osujetili su ih zatvorski službenici", rekao je general Jozef Šmol, regionalni šef u Generalnoj direkciji pravde.

 

(Heute.at)

 

Fricl u Štajnu

 

U zatvoru Štajn je austrijski monstrum Jozef Fricl. Fricl je u podrumu svoje kuće dve decenije držao zatočenu ćerku i seksualno je zlostavljao. Fricl je 2009. osuđen na doživotnu kaznu koju izdržava u psihijatrijskom odeljenju zatvora.

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...