SKANDAL U PORODILIŠTU U GRACU: Majka htela da prepovije bebu i doživela šok!

PONOVO GREŠKA

SKANDAL U PORODILIŠTU U GRACU: Majka htela da prepovije bebu i doživela šok!

Austrija -
GRAC - U porodilištu LKH klinike u Gracu ponovo je došlo do zamene beba

Mnogobrojne mere predostrožnosti, poput traka na rukama majke i novorođenčeta, pločica sa imenima na krevetima, trebalo bi da spreče da dođe do greške. Međutim greške se i dalje dešavaju a utrok je najčešće ljudski faktor. I u ovom slučaju došlo je do zamene dva novororođenčeta, stara svega jedan dan. Majka koja se porodila u ponedeljak, i rodila ćerkicu u utorak je nahranila bebu. Kada je nešto kasnije htela da je prepovije žena je ostala u šoku. Ikao je dan ranije rodila je devojčicu, kada je raspovila dete pred njom je bila muška beba. Ona je tek tada shvatila da je satima u naručju držala tuđe dete. Ispostavilo se da je medicinska sestra nepažnjom posle lekarskog pregleda decu stavila u pogrešne krevetiće.

Šta bi se desilo da je i druga beba bila istog pola bolje je i ne zamišljati. U klinici su potvrdila da je došlo do zamene dva novorođenčeta i da deca svega četiri sata nisu bila sa svojim majkama. Uprava takođe tvrdi da nema razloga za uznemirenost jer ni jedna majka ne može da izađe iz bolnice sa tuđim detetom.

Međutim nedavno je izbio skandal oko zamene beba pre 25 godina, takođe u bolnici u Gracu, koji je otkriven sasvim slučajno. Da podsetimo jedna majka je posle 25 godina, nakon što je dala krv, saznala da devojčica, nije njena ćerka. Još uvek je u toku istraga kako bi se sqaznalo ko je iz bolnice izašao sa njenim detetom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track