POMEN VOŽNJA: 400 bajkera odaće počast žrtvama masakra na festivalu u Nencingu!
Foto: Youtube

Protiv nasilja

POMEN VOŽNJA: 400 bajkera odaće počast žrtvama masakra na festivalu u Nencingu!

Austrija -

NENCING - Udruženje forarlberških bajkera želi vožnjom da se ogradi od zločina počinjeng na rok festivalu u Nencingu

Prošlog vikenda bajkeri moto kluba „ The Lords“ iz Forarlberga organizovali su 30. rok festival. Bili su zadovljni savršenim vremenom i odličnom atmosferom da bi u noći sa subote na nedelju Gregor S. ceo događaj pretvorio u krvoproliće.

Tom prilikom dva posetioca su ubijena na licu mesta, a 11 ljudi je povređeno od kojih neki teško, a jedna osoba još uvek je kritično i bore joj se za život. Ubica je presudio sam sebi kada su 4 pripadnika „Lordsa“ krenuli na njega iako je on pucao u njih. Ovi hrabri momci sprečili su još gore krvoproliće. Posetioci su ostali šokirani a bajkerima moto kluba ovaj događaj se pretvorio u noćnu moru.Udruženje bajkera "Anđeli pakla" iz Foralberga rešili su da organizuje pomen vožnju žrtvama rok festivala u Nencinga

Jirgen Bart (foto printscreen kurier.at)
Jirgen Bart (foto printscreen kurier.at)

"Želimo da pošaljemo poruku porodicama žrtava da ne podržavamo nasilje i da smo i sami šokirani onim što se dogodilo“ rekao je Jirgen Bart (Jurgen Barth) ispred forarberških bajkera.Oni su pozvali da im se pridrže svi koji žele na pomen vožnju u znak sećanja na žrtve, a koja će se voziti u petak od Rankvajla (Rankweil) do mesta masakra u Nenzingu gde će odati počast nastradalima. Bart veruje da će najmanje 400 bajkera učestvovati u ovom karavanu i napominje da su dobro došli svi prijatelji i bajkeri nezavisno od pripadnosti.

Na pomen vožnji će učestvovati i neki od preživelih . „ Javljale su nam se žene da pitaju da li ima mesta za njih jer žele i one na motorima da učestvuju u ovom događaju“ rekao je jedan od članova „Anđela“.Čak su se i povređeni u pucnjavi javili iz bolnice i izrazili želju da se za njih organizuje jedan auto kako bi i oni mogli da učestvuju u vožnji. Prema izjavi policije jedan od povređenih još uvek se nalazi u veštački izazvanoj komi i u kritičnom je stanju.

Ubica je bio okoreli neonacista, ali prema izjavi policije on se navodno 2013. god. odrekao skinhed bande „Krv i čast„. Bajkeri žele da poruče da ovo nije delo desničarske scene. "To je uradila jedna osoba. Ali mi se ograđujemo svom snagom od desnice", rekao je Bart.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track