IZDAO SRBE NA VIDOVDAN: Damnjanović traži ukidanje udžbenika na maternjem jeziku u bečkim školama!
Foto: Milan Ilić

zaboravio predizborna obećanja

IZDAO SRBE NA VIDOVDAN: Damnjanović traži ukidanje udžbenika na maternjem jeziku u bečkim školama!

Austrija -

Nemanja Damnjanović (FPÖ) prvi je Srbin odbornik u gradskoj i pokrajinskoj Skupštini Beča, međutim pokazalo se da se baš i ne zalaže za svoje sunarodnike što je bila poenta njegovog ulaska u gradski parlament

Damnjanović je samo osam meseci od kada je zaseo u klupe gradskog parlamenta zaboravio šta je obećavao i izdao interese svojih sunarodnika, i to baš danas, na jedan od najvećih srpskih praznika Vidovdan.

Naime roditelji čija su deca u odeljenjima u kojima su većinom dece migrantskog porekla, pobunili su se što oni u nastavi koriste i udžbenike na maternjem jeziku. Od slobodaraca (FPÖ) su zatražili da reaguju i onemoguće ubuduće takvu praksu.

Nemanja Damnjanović, koji je osim što je promenio sopstveno ime, skrativši ga u Nemo, promenio je i predizbornu ploču.

Kao je Nemanja postao Nemo
Kao je Nemanja postao Nemo

Damnjanović je umesto da pokuša da olakša učenje nemačkog jezika i integraciju dece migrantskog porekla, među kojom ima i dosta srpske dece, među kojim je i moj sin, staje dodvorički na stranu roditelja koji zahtevaju da se ovim učenicima onemogući da koriste tokom nastave u školi i udžbenike na maternjem jeziku, rekao nam je jedan razočaran roditelj koji je želeo da ostane anoniman kako bi zaštitio svoje dete.

"Osećamo se iznevereni i izdani", dodao je on.

Damnjanović je obećao roditeljima da će FPÖ zahtevati od gradske vlade Beča da se donese rezolucija kojom će se nastava isključivo izvoditi na nemačkom jeziku, osim u specijalizovanim internacionalnim školama za strane jezike.

(Kurir Austrija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track