(FOTO) KRVAVI OKRŠAJ U BEČU: Tokom pljačke ubijen državljanin BiH, a dva policajca teško ranjena!
Foto: Printscreen Oe24.at/Manset Haber

lopov zapucao na specijalce

(FOTO) KRVAVI OKRŠAJ U BEČU: Tokom pljačke ubijen državljanin BiH, a dva policajca teško ranjena!

Austrija -

BEČ - Austrijski policajac (23) koga je teško ranio pedesetogodišnji državljanin BiH tokom pljačke još uvek je životno ugrožen

Da podsetimo tokom sukoba sa pljačkašem u supermarketu "Billa“ koji se nalazi blizu palate "Schonbrunn“ u Beču.Iz bečke policije su saopštili da je dvadesettrogodišnji policajac prebačen u bolnicu sa prostrelonom ranom u predelu glave, dok je drugi ranjeni policajac van životne opasnosti.

Da podsetimo pljačkaši je neposredno pre zatvaranja ušao u kancelarije u magacinskom prostoru gde vezao jednog radnika i pokupio novac od pazara. Međutim on je uspeo da aktivira alarm i ubrzo su stigle tri ekipe specijalca. On je tada kao taoce uzeo trgovce u marketu. Pljašakaš je pokušavajući da pobegne otvorio vatru na pripadnike WEGA jedinica, a oni su uzvratili vatrom i ubili bh. državaljanina.

Portparol austrijske policije Paul Eidenberger je potvrdio da je da su povrešena dva policajaca i da je jedan pogođen u glavu , a drugi pogožen u kuk i butinu.

- Ubijeni napadač od ranije je poznat policiji i ima kriminalni dosije, apolicija traga i za još jednom osumnjičenom osobom, izjavio je Eidenberger.

K. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track