GUŽVE NA GRANIČNOM PRELAZU NIKELSDORF: Kolone zbog pojačane policijske kontrole!
Foto: Printscreen ORF

od 4. jula novi režim

GUŽVE NA GRANIČNOM PRELAZU NIKELSDORF: Kolone zbog pojačane policijske kontrole!

Austrija -

NIKELSDORF - Na putu iz Mađarske ka Austriji na graničnom prelazu Nikelsdorf od ponedeljka su kolone dugi i po kilometar i povećane gužve zbog pojačane kontrole koju sprovodi austrijska policija

U ponedeljak ujutro se na primer čekalo oko 2 sata.

"Na osnovu iskustava od prošle godine i ogromnim prilivom izbeglica ove godine smo od 4. jula intenzivirali kontrolu kako bismo izbegli pređašnju situaciju, izjavila je Daniela Landauer portparol policije i dodala da je "od vikenda na snazi i zabrana teretnog saobraćajazbog povećanog intenzitet saobraćaja usled letnjih odmora“Policija je povećala broj osoblja kako bi se kontrola ubrzala.Trenutno je za kontrolu na graničnom prelazu zaduženo 160 policajaca i carinika, još 40 koji se brinu o protoku saobraćaja i tri jedinice oružanih snaga Austrije. Na granici se nalaze i službenici zaduženi pomoć tražiocima azila.

Zvanicnici prate kako se odvija saobraćaj i koliki je priliv izbeglica i u zavisnsoti od toga primenjuju se određene mereizjavio je jedan od službenika na granici. U Nikelsdorfu su instalirani i kontejneri u kojima se registruju izbeglice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track