(FOTO) TORNADO PROTUTNJAO AUSTRIJOM: Vetar lomio drveće kao da su čačkalice!
Foto: Printscreen Krone.at

Jako nevreme

(FOTO) TORNADO PROTUTNJAO AUSTRIJOM: Vetar lomio drveće kao da su čačkalice!

Austrija -

BEČ - Olujno nevreme pogodilo je sinoć Austriju, a najteže su pogođene pokrajine Foralberg, Salcburg i Štajerska

1 / 6 Foto: Printscreen Heute.at

Bujice su mnoge ljude ostavile zarobljene u automobilima i kućama. Donjom Austrijom je protutnjao pravi tornado.

Posle jakog nevremena i obilnih kiša pokrenulo se više odrona i klizišta između Miksnica i Brajtenau u Štajerskoj, a neki putevi su odsečeni. Vatrogasci su spašavali osam putnika iz četiri automobila koja su ostala zarobljena, a evakuisano je i jedno farmersko gazdinstvo.U salcburškom Lugnau u nedelju uveče pokrenulo se nekoliko klizišta, zbog čega su zatvorene biciklističkastaza i železnička pruga. Obilne kiše su izazvale nekoliko manjih odrona u oblasti Lasaberg i Ajnod (Einöd), saopštili su iz policije. Opštinski put u Lasabergu je pod vodom, ali kako policija navodi nije bilo problema u saobraćaju.

foto printscreen krone.at
foto printscreen krone.at

Zastrašujuće nevreme koji je pogodilo područje Foralberga pokrenulo je više klizišta koja su zajedno sa poplavama prekinuli vezu između Buhbodena i Mecgertobelalpea. Tri osobe ostale su zarobljene između klizišta. Spasavanje kopnom prema izjavama policije nije bilo moguće, pa su muškarac i dve žene evakuisani helikopterom.

Oluja koja je besnela u opštini Vaidhofen i Zaja u Donjoj Austriji imala je snagu tornada. Komandant vatrogasne službe se pozvao na informacije instituta za meteorologiju i geodinamiku koji su i potvrdili dase radi o tornadu.Šteta koju je prouzrokovao tornado je velika.

foto printscreen krone.at
foto printscreen krone.at

Prema izjavama vatrogasaca brzina vetra je bila tolika da je kidala drveće i čupala ga iz korenja. Stabla u proseku prečnika 60 centimetara lomila su se kao da su čačkalice. Oboreno drveće je palo na puteve zbog čega je saobraćaj otežan a negde i u prekidu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track