ALARMANTNO: Bande turskih bajkera spremaju haos u Austriji!
Foto: Printscreen Kurier.at

policija u pripravnosti

ALARMANTNO: Bande turskih bajkera spremaju haos u Austriji!

Austrija -

BEČ - Ozloglašena turska bajkerska banda "Osmani Germania" formirala je svoje grupe i u Austriji

Osmanski bajkerii su pre tri nedelje otvorili prvi zvanični lokal u blizini Artaber parka u Beču, a pojedinačne aktivnost ove grupe postoje već u pokrajini Forarlberg i u Lincu. Policija strahuje od sukoba ove grupe sa kurdima kao i bajkerskom grupom “Anđeli pakla”. Ovi “ulični huligani” ili “božiji ratnici” - kako sebe nazivaju, veličaju rat i u objavljenim video snimcima uzvikuju “Alah je veliki”.

Već godinama šire strah po nemačkim gradovima. U Sarbrikenu često dolazi do krvavih sukova. Nedavno je jednom lokalu aktivirana bomba, ali na sreću nije bilo žrtava. Sebe doživljavaju kao neku vrstu “socijalnih ratnika”, naglasava šef osmanske grupe Mehmet Bagci. Njegov zamenik, Selčuk Sahin, je ranije izjavio za medije “Mi ne želimo normalne u svojim redovima, nego bolesne”.

Austrijski MUP je ocenio situaciju vrlo alarmantnom. Policija drži ovu bandu pod stalnom prismotrom, posebno posle masovne tuče sa kurdima, krajem juna na Stefans trgu. Pretpostavlja se da imaju bliske odnose i sa desičarskom ekstremistickom grupom “sivi vukovi”. Austrijska policija strahuje da bi osim sukoba sa “Anđelima pakla” mogo da dođe i do obračuna sa sa bosanskom grupom “United Tribuns”.

O broju članove u Austriji ne postoje tačni podaci, dok Bagci navodi da austrijska grupa broji oko 100 članova, Kurir ocenjuje da je punopravnih članova svega desetak. Policija pretpostavlja da je grupa “Osmanen Germania” ogranak bajkerske grupe “Hells Angels” u Nemačkoj.

Oni u Nemačkoj imaju oko 40 podružnica i rade kao obezbeđenje proturskih demonstracija, a preko Interneta članovi jasno podržavaju turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

K. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja