NOVI LETOVI IZ SALCBURGA: Od 2017. avionom ka šest novih evropskih destinacija!
Foto: Printscreen Salzburg.com

Ambiciozan plan

NOVI LETOVI IZ SALCBURGA: Od 2017. avionom ka šest novih evropskih destinacija!

Austrija -

SALCBURG - Od januara 2017.godine sa salcburskog aerodroma W.A. Mocart moći će da se putuje ka šest novih evropskih destinacija

Avioni Euro Wings, niskobudžetne kompanije koja posluje u sklopu avio kompanije Lufthansa, otvara direktne letove za Brisel, Ženevu, Hamburg, Keln/Bon, Pariz i Cirih.

Kako je kompanija najavila, avion tipa "erbas A 320" letaće iz Salcburga šest puta nedeljno za Cirih, tri puta nedeljno za Ženevu i Hamburg, četiri puta nedeljno za Brisel, pet puta nedeljno za Pariz, dok će letovi na relaciji Salcburg-Keln biti povećani na sedem puta nedeljno. Rezervacije za letova primaju se od početka septembra.

Robert Jan (Robert Jahn), direktor kompanije, ističe da će njegova kompanija uvođenjem novih letova otvoriti najmanje 30 novih radnih mesta u Salcburgu, kao i da u prvoj godini očekuju da će prevesti oko milion putnika.

Zamenik predsednika pokrajine Salcburg Kristian Stekl (Christian Stöckl) navodi da se proširenjem avio ponude kompenzuju druga tržišta poput Rusije, koja su zbog geopolitičke situacije u poslednje vreme zabeležila pad. “Aerodrom sa odgovarajućom ponudom je od posebnog značaja za turističko mesto poput Salcburga”, zaključuje Stekl.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track