BRUKA: Azilant unakazio devojku u Beču, a bolnica joj ispostavila račun na 11.000 evra za lečenje!
Foto: Printscreen Krone.at

Doživela novi šok

BRUKA: Azilant unakazio devojku u Beču, a bolnica joj ispostavila račun na 11.000 evra za lečenje!

Austrija -

BEČ - Dvadesetosmogodišnju Rumunka brutalno je napao i teško povredio azilant iz Alžira (22), kada je raskinula vezu sa njim.Posle ukazane pomoći u Opštoje bolnici u Beču (AKH) devojci je stiglo da plati račun od 11.270 evra.

Dvadesetdvogodišnjak iz Alžira naneo je bivšoj devojci duboke posekotine na glavi, vratu, rukama i stopalima. Odsekao joj je kosu, a zatim na šaci presekao tetivu.

Dok je nesrećna devojka ležala na podu, on je šutirao, nanevši joj teške povrede gornje vilice. Na kraju je pokusao da joj prereže grkljan, ali je ona poslednjim atomima snage uspela da se odbrani i izvuče živu glavu. Novi šok za očajnu i teško povređenu devojku usledio je posle lečenja, kada je iz bolnice dobila račun u na 11.270 evra jer nije imala osiguranje.

Njen slučaj preuzeo je advokat Andreas Strobl bez naknade. On je izjavio, da je račun opravdan, ali da ona neće morati da ga plati. Troškove lečenja treba da snosi optuženi Alžirac, ali sobzirom da on kao azilan verovatno ne raspolaže nikakvim sredstvima, teško da će moći da plati troškove lečenja žrtve, naveo je Strobl.

Devojka i njen advokat u međuvremenu pokušavaju da prikupe potreban novac, a ostaje pitanje ko će snositi troškove neophodnog psihijatrijskog lečenja, na kom je trenutno ova nesrećna Rumunka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja