POLICIJSKI ČAS U VELSU: Maloletnim migrantima ograničen izlazak do 20 sati u vreme festivala!
Foto: Printscreen Krone.at

povećan broj seksualnih napada

POLICIJSKI ČAS U VELSU: Maloletnim migrantima ograničen izlazak do 20 sati u vreme festivala!

Austrija -

VELS - Nakon više seksualnih napada tokom Velškog festivala, grad je u saradnji sa odgovornim licima za smeštaj izbeglica doneo odluku da maloletnici tokom drugog dela Velškog festivala, u periodu od 08. do 11. septembra moraju da budu u njihovim sobama najkasnije do 20:00 sati.

Broj žrtava seksualnog nasilja se u međuvremenu čak povećao.Referent za sigurnost i zamenik predsednika Gerhard Krois (FPÖ) je naglasio da nadležnima za smeštaj azilanata treba dati veće nadležnosti i obaveze. Ovo se posebno odnosi na Zakon o zaštiti mladih kojim se propisuje da maloletnici do 15 godina moraju da budu u svojim domovima do 24 sata.

Pored toga Krois če imati sastanak sa pripadnicima policije i upravnicima kvarta na kome će razgovarati i dogovarati kako da izbegnu bilo kakve incidenate ubuduće. Krois navodno insistira na uvođenju privremenog video nadzora tokom narodnog festivala u Velsu.

U noći sa petka na subotu u sklopu tzv. Sale vina (Weinhalle), dogodilo se više seksualnih napada, na pripadnice lepšeg pola. Kako se navodi policija je saslušala petoricu azilanata iz Avganistana , koji su zajedno došli na festival. Za sada su trojica od njih starosti između 15 i 16 godina okrivljeni, sa mogućnošću da se njihov broj poveća.

U međuvremenu je broj žrtava seksualnog uznemiravanja ponovo u porastu. Prema poslednjim podacima policija je primila 11 novih prijava napastvovanih žena, čemu treba dodati i prijavu protiv jednog Iračanina koji je u nedelju rano ujutro zlostavljao jednu ženu.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track