(FOTO) TRAGIČNO LETOVANJE NA BALIJU: Austrijanka (28) stradala u eksploziji na brodu!
Foto: Printscreen Krone.at

nesreća na moru

(FOTO) TRAGIČNO LETOVANJE NA BALIJU: Austrijanka (28) stradala u eksploziji na brodu!

Austrija -

BEČ - Dve osobe su poginule među kojima i jedna Austrijanka, a osamnaest je ranjeno u eksploziji koja se desila u četvrtak prepodne na brodiću sa turistima ispred indonežanskog ostrva Bali.

Oko 9.30 h po lokalnom vremenu, svega 200 metara od ostrva Bali, dogodila se eksplozija na turistickom brodu, u kojoj je život izgubila dvadesetosmogodišnja državljanka Austrije iz Štajerske.

Foto Printscreen krone.at
Foto Printscreen krone.at

Portparol austrijskog ministarstva spoljnih poslova u Beču Tomas Šnel (Thomas Schnöll) potrvrdio je da je dvadesetosmogodišnja Austrijanka posle nesreće prevezena u bolnicu, gde je podlegla povredama. Njen partnerteže je povređen, ali se nalazi van životne opasnosti, dok je još dvoje austrijskih državljana ostalo nepovređeno.

Šnel dodaje da će austrijski konzul otići na mesto nesreće, gde će stupiti u kontakt sa austrijskim turistima. Druga osoba koja je smrtno stradala je takođe turistkinja, čiji identitet još nije utvrđen. Ona je na brodu podlegla teškim povredama glave.

Foto Printscreen krone.at
Foto Printscreen krone.at

Ukupno 18 osoba je povređeno, od kojih je većina zadobila posekotine i oderotine. Međutim australijski mediji izveštavaju da je bilo i teških povreda poput polomljenih i otkinutih udova.U trenutku nesreće na brodu „Gili Cat II“ nalazila su se četiri člana posade i 30 stranih turista iz Engleske, Francuske, Holandije, Italije, Portugalije, Irske, Spanije i Austrije.

Indonežanski organi isključuju mogućnost teroristickog napada. Tragovi kao i izjave putnika ukazuju da je došlo do eksplozija rezervoara za gorivo, izjavio je lokalni šef policije Sugeng Sudarso. On navodi da se baterija nalazila tačno iznad rezervoara, zbog čega pretpostavlja, da je kratak spoj prouzrokovao eksploziju.Iako brodovi i trajekti predstavljaju osnovno prevozno sredstvo izmedju 17.000 indonežanskih ostrva, oni po često ne ispunjavaju medjunarodne standarde bezbednosti, pa nesreće poput ove nisu retka pojava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja