GRADSKA MINISTARKA PREŽIVELA GLASANJE: Odbijen zahtev za izglasavanje nepoverenja Sonji Veseli
Foto: Printscreen YouTube

Ostaje na funkciji

GRADSKA MINISTARKA PREŽIVELA GLASANJE: Odbijen zahtev za izglasavanje nepoverenja Sonji Veseli

Austrija -

Najavljeni zahtev Slobodarske partije Austrije (FPO) za izglasavanje nepoverenja gradskoj ministarki Sonji Veseli iz Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) odbijen sa 52 prema 44 glasa.

Zahtev Slobodaraca bio je jedna od glavnih tema Gradske skupštine posle letnje pauze, ali posle jednočasovne diskusije odbijen je, mada s tesnom većinom.

Naime, od 96 prisutnih poslanika, 44 (FPO, OVP, Neos) su glasala za a 52 poslanika (SPO, Zeleni) protiv. FPO, Narodna partija Austrije (ÖVP) i stranka Neos, koji su podržali zahtev za izglasavanje nepoverenja, obrazložili su svoj stav prevashodno temama iz zdravstva poput strajka lekara.

Beate Mainl-Raisinger iz stranke Neos takođe je izjavila je da ne veruje da će se odnos između lekara i pacijenata poboljšati dok je Veseli tu. Međutim, poslanici SPÖ i Zelenih osudili su huškašku kampanju koja se vodi protiv Veselijeve. Gradsku ministarku su podržali i predsednici svih zdravstvenih osiguranja, koji su apelovali dase "uđe u konsruktivni dijalog".

Veseli je u vezi sa zahtevom koji je podnela Slobodarska partija izjavila da to samo pokazuje da se "FPO davno pozdravila od objektivnog opozicijskog rada“, te da je njihov jedini cilj da "iznose klevete i skandalizuju“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track