PORODIČNA TRAGEDIJA U DONJOJ AUSTRIJI: I sin (21) i otac (50) dobili zastrašujuće dijagnoze!
Foto: Printscreen Heute.at

tuga

PORODIČNA TRAGEDIJA U DONJOJ AUSTRIJI: I sin (21) i otac (50) dobili zastrašujuće dijagnoze!

Austrija -

TULN - Pedesetogodišnji Maroš (Marosch) i njegov dvadesetjednogodišnji sin Marjan dele bolničku sobu na odeljenju za onkologiju.

Marjan je oboleo pre pet meseci od agresivnog oblika kancera. I dok se on još uvek hrabro borio protiv ukupno dvanaest tumora u njegovom telu, zla sudbina još jednom je zakucala na vrata ove porodice.

Naime, lekari bolnice u Tulnu (Tulln) diagnostikovali su pre nekoliko dana njegovom ocu Marošu rak pankreasa u poslednjoj fazi, nakon što je pod stravičnim bolovima u stomaku kolabirao u restoranu „Vuk“ (Das Wolf) u mestu Langenlebarn u Donjoj Austriji, gde već 17 godina radi kao kuvar.„Maroš je pre nepunih šest meseci uradio kompletne preglede od glave do pete.

"Bio je potpuno zdrav“, izjavio je njegov kolega Kristian Veber (Christian Wöber), koji je sad pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za ovu nesrećnu porodicu, kako bi im se bar finansijski pomoglo.

Kada je Marjan dobio dijagnozu, Maroš je uzeo odmor i slobodne dane kako bi bio uz sina i pružao mu podršku za vreme hemoterapije. Počeo je da radi pre samo 14 dana.

„Sad se i on teško razboleo. Čudno je to, kako život može da bude besmisleno okrutan za jednu tako divnu i vrednu osobu“, rekao je Veber.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track