TURISTI KOJI STIŽU AVIONOM VIŠE TROŠE: Prošle godine ostavili u Austriji 3,7 milijardi evra!
Foto: Printscreen Heute.at

berićetno

TURISTI KOJI STIŽU AVIONOM VIŠE TROŠE: Prošle godine ostavili u Austriji 3,7 milijardi evra!

Austrija -

BEČ - Oko šest miliona turista, koji su prošle godine avionom došli u Austriju, potrošili su 3,7 milijardi evra, čime je, kako je saopštilo Austrijsko udruženje avijacije, jedna petina ostvarene vrednosti od turizma došla od gostiju koji su doputovali avioprevozom.

Turisti koji avionom dolaze u Austriju troše u proseku po danu više novca nego drugi gosti. Austrija je prošle godine ukupno zabaležila 26,7 miliona dolaska stranaca, koji su ostvarili 98,8 miliona noćenja i potrošili 18,4 milijardi evra.

Po osobi i danu to odgovara 186,26 evra, dok turisti koji dlaze avionom troše dnevno 212 evra. Takođe se ističe da učesnici kongresa, a oni su pretežno doputovali avionom, dnevno troše 534 evra. Do sada se, kako se navodi u saopštenju, potcenjivao značaj aviosaobraćaja po prihode u turizmu.

Na osnovu ovih podataka Udruženje insistira da se Beč izgradi kao aerodrom koji bi bio čvorište. Udruženje tvrdi da aviosaobraćaj donosi i privredni rast, jer deset odsto više destinacija vodi ka povećanju privrednog rasta za 0,5 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja