PRETUČENA TINEJDŽERKA (15) NE SME DA IZAĐE  IZ KUĆE: Stižu joj nove pretnje od vršnjaka nasilnika!
Foto: Printscreen Heute.at

VRŠNJAČKO NASILJE U AUSTRIJI NEKAŽNJENO

PRETUČENA TINEJDŽERKA (15) NE SME DA IZAĐE IZ KUĆE: Stižu joj nove pretnje od vršnjaka nasilnika!

Austrija -

TULN - Samo nedelju dana od kako je grupa tinejdžera brutalno pretukla petnaestogodišnju Patriciju, na njenu adresu je stigla nova audio preteća poruka, koju je poslala jedna od prijateljica četvoro nasilnika.

Posle brutalnog nasilja koje je pretrpela, tokom kog joj je vilica slomljena na dva mesta, Patricija nije smela da napusti kuću po povratku iz bolnice. Njen strah uopšte nije neopravdan.

Naime, ona je dobila pretnju od drugarile Leoni koja je jedna od kolovođa bande siledžija. Ona se na fejsbuku predstavila kao Vani. U jednom audio zapisu Vani poziva sve, da ostave bandu i njene članove na miru: „ Ostavite devojke na miru ili jednostavno ostavite sve na miru“.

Zatim tokom jednog telefonskog razgovora koji je Vani vodila sa jednim od prijatelja, jasno prebacuje svu krivicu na Patriciju. „Sama je kriva za sve što joj se dešava, skinula je maramu i zbog toga treba ponovo da je pretučemo“, pretnje su koje je izgovorila Vani. Ranije je osporavana činjenica da je skidanje marame bio okidač za linčovanje.

Osim “Vani“ , u utorak uveče se oglasila i vođa bande Čečen Abuu (16) na fejsbuku. Da posle policijskog ispitivanja zbog premlaćivanja Patricije (15) ni mladi Čečen (16) nije ništa naučio, pokazuje i poruka upućena svim onima koji su mu pretili posle objavljivanja brutalnog videa na fejsbuku.

„ Pročitao sam mnoge gadosti i uvrede na moj račun, kao što su k….n sin i šta ti ja znam šta još. E sada pozivam sve one koji su to izjavili da dođu i kažu mi to u lice , a ja ću čekati na Handlskeju ( Handelskai)“, glasi pretnja koju je Abuu uputio u utorak veče.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track