Najnovije vesti

LUD PROVOD JE ZAGARANTOVAN: Beč zove na doček Nove!
Foto: Stadt Wien Marketing

biće za svakoga po nešto

LUD PROVOD JE ZAGARANTOVAN: Beč zove na doček Nove!

Austrija

BEČ - Novogodišnja staza u Beču već više od četvrt veka glavna je atrakcija kako za Bečlije tako i za goste carskog grada.

U noći između 31. decembra i 1. januara gradsko jezgro pulsira u blještavilu i muzici. Oko 600.000 domaćih i inostranih gostiju svake godine bude za doček u Beču.

Na deset bina u gradu poslednjeg dana u staroj godini već od 14 časova goste očekuje mešavina muzičkog i šou-programa. Brojni bendovi će svirati uživo, di-džejevi će puštati pop, rok, soul, bluz, fank i disko pa sve do džeza i klasične muzike. Na trgu Graben svi zainteresovani će od 14 časova moći da učestvuju na časovima valcera koje nude bečke škole plesa.

Trg ispred gradske većnice (foto WienTourismus/Gerhard Weinkirn)
Trg ispred gradske većnice (foto WienTourismus/Gerhard Weinkirn)

Apsolutni hajlajt svake godine je prenos opere „Slepi miš“ Johana Štrausa iz Bečke državne opere. Takođe u zabavnom parku Prater od 20 časova na goste čeka bogat program kao i spektakularni vatromet koji će biti sinhronizovan uz muziku.

U Beču su mislili i na ljubitelje dobre hrane pa će u čitavom gradu na 60 štandova biti raznih specijaliteta, od gulaša, preko kobasica, carskih mrvica, krofni, vrućeg punča i šampanjca. A u ponoć će se čuti: „Svi na valcer“!

Centar Beča će biti kao najveća balska dvorana u Austriji gde će se plesati Dunavski valcer. Iznad gradske većnice vatromet će u ponoć obasjati grad a zvono Pumerin iz katedrale Sv. Stefana označiće dolazak Nove godine.

Prater Foto APA
Prater Foto APA

Ko sledećeg dana novu godinu želi da započne baš bečki, od 10 časova se na trgu ispred gradske većnice služi „Doručak protiv mamurluka“– a od 11 sati uživo prenosi tradicionalni bečki Novogodišnji koncert. K.A.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...