ŠTRAHE PONOVO IZGUBIO NA SUDU: Lider FPÖ mora javno da se izvini sekretaru SPÖ!
Foto: Printscreen Heute.at

izvinjavamo se mnogo se izvinjavamo

ŠTRAHE PONOVO IZGUBIO NA SUDU: Lider FPÖ mora javno da se izvini sekretaru SPÖ!

Austrija -

BEČ - Štrahe je izgubio još jedan sudski spor.

Ovoga puta lidera FPÖ tužila je Muna Duzdar, sekretar SPÖ, zbog uvreda i kleveta koje je Štrahe uputio na njen račun. Šef FPÖ Hanc Kristian Štrahe je tokom televizijske debate na ORF 18. maja izjavio da je Duzdarova prema njegovoj proceni u tesnoj saradnji sa islamistima, posebno sa palestinskim teroristima.

Štraheov advokat je pokušavao da odbrani svog klijenta da se ta izjava odnosila samo na datu priliku i u tom jednom trenutku. Međutim , nakon što su izgubili u prvostepenom postupku ,slučaj je predat vrhovnom Bečkom sudu. Štraheova odbrana na njegovu žalost nije prošlo ni pred Vrhovnim sudom u Beču, tako da je donesena odluka, u kojoj je potvrđeno da se Štrahe mora svoje tvrdnje javno da povuče i da uputi javno izvinjenje. „Presuda je potvrđena i pravosnažna.

Nestrpljivo iščekujem trenutak kada će gospodin Štrahe javno na ORF-u da povuče svoje izjave kojima je pokušao lažno da me okleveta i povredi. Sud mu je za to daoo rok od dva meseca “, napisala je na svom fejsbuk profilu Duzdar.

Nedavno je FPÖ već morao da se izvinjava. Naime bečki FPÖ je u prošlosti tvrdio kako je gradska zastupnica SPÖ-a Sonja Veseli zaposlenima magistrata 40 naređivala da se strancima bez proverenih i potvrđenih informacija odobravaju zahtevi za minimalno socijalno osiguranje. Pošto su izgubvili i ovaj spor FPÖ je morao da uputi javno izvinjenje, a oni su to uradili slučajno ili ne u gluvo doba noći.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track