(VIDEO) SEKS AFERA SLOMILA PILCA: Austrijski političar vratio mandat i pre nego je seo u parlament!
Foto: Printscreen Youtube

pukla bruka

(VIDEO) SEKS AFERA SLOMILA PILCA: Austrijski političar vratio mandat i pre nego je seo u parlament!

Austrija -

BEČ -Nakon što je ostvario veliki uspeh na prošlim parlamentarnim izborima u Austriji, prešavši cenzus osnivač liste "Peter Pilc", jedan od najpoznatijih austrijskih političara Peter Pilc najavio je posle teških optužbi zbog seksualnog nastranja na jednu ženu, da neće preuzeti svoj mandat u novom sazivu skupštine.

Pilca je, jedna žena optužila da je seksualno nasrtao na nju 2013.godine u okviru Evropskog foruma Alpbah. Pilc je, na hitno sazvanoj konferenciji za štampu, rekao da se ne seća tog događaja I ujedno je optužio stranku Zelenih, čiji je ranije bio član, a kojeg partija okrivljuje da je njegovim formiranjem liste ispala iz skupštine, da stoji iza ove priče.

"U politici i parlamentu sam se uvek zalagao za transparentnost i poštovanje zakona, a to važi i naravno i za mene", istakao je Pilc, koji je u prošlosti otkrio brojne afere. Prema pisanju bečkog nedeljnika "Falter" Pilc je, kao učesnik Evropskog foruma Alpbah 2013.godine, bio pijan i nasrtao je na ženu.

"Njegove ruke su bile svugde po mom telu. Jednom me je držao za ruku, a drugom je pipao moje grudi. Takođe i njegovo lice bilo je previše blizu mog", rekla je saradnica Evropske narodne partije koja je ovo neprimerno ponašala prijavila i ombudsmanu za ravnopravnost polova.

Nakon odluke Pilca da ne preuzme svoj mandat u skupštini nejasna je sudbina njegove liste. On je najavio da će svoju listu "pomagati i podržavati" od spolja.

Kurir.rs/tanjug

Foto printscreen youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track