SPEKTAKULARAN DOČEK NOVE GODINE U BEČU: Spreman provod po svačijoj meri sve do jutra, a onda Doručak protiv mamurluka!
Foto: Foto Gerhard Weinkirn

bogat program

SPEKTAKULARAN DOČEK NOVE GODINE U BEČU: Spreman provod po svačijoj meri sve do jutra, a onda Doručak protiv mamurluka!

Austrija -

BEČ - Prestonica Austrije jedinstvena je po mnogo čemu, pa tako i po dočecima Nove godine na trgovima grada.

Biće za svačiji ukus po nešto, i svi će moći da pronađu sadržaj po svojoj meri. Glavna fešta biće u centru grada na „Novogodišnjoj stazi“. Međutim, za Bečlije i njihove inostrane goste biće organizovane i gala-večere, svečani balovi, koncerti, predstave u Operi, muzički hajlajt „Ples vampira“ i mjuzikl „I am from Austria“, zabave u klubovima i mondenskim barovima.

Poslednjeg dana 2017. godine Stari grad u Beču pretvoriće se u veliki zabavni kvart. Od 14 sati do dva sata posle ponoći najbolji provod biće ispred gradske kuće, na Novogodišnjoj stazi u centru grada i u zabavnom parku „Prater“.

foto: Foto Wien Tourismus

Brojni štandovi sa hranom i kuvanim vinom pobrinuće se da Bečlije i turisti uživaju u novogodišnjem programu. Posebno omiljen bulevar klasične muzike „Graben“ i ove godine u poslepodnevnim satima organizuje bečke škole plesa sa intenzivnim kursevima valcera, a sam trg pretvara se u ogromnu balsku dvoranu na otvorenom. U ponoć tradicionalno će dolazak Nove godine obeležiti spektakularan vatromet ispred Skupštine grada i u parku „Prater“.

Jedinstvena novogodišnja atmosfera biće i na brodovima koji će da voze Dunavom, u dvorcu „Hofburg“ na novogodišnjem balu kao i na gala-večeri u Skupštini grada.

foto: Foto printscreen Stadt Wien Marketing

Voz „Mažestik imperator“ ili palata na šinama nudi ekskluzivnu vožnju u novogodišnjoj noći. U Bečkoj državnoj operi već tradicionalno se izvodi „Slepi miš“ Johana Štrausa i prenosi uživo ispred zgrade Opere.

Za sve Bečlije i njihove goste novogodišnje jutro se dočekuje uz „Doručak protiv mamurluka“ na trgu ispred gradske kuće gde će se na velikom platnu uživo prenositi Novogodišnji koncert.

Kurir.rs

Foto Gerhard Weinkirn

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track