ŠTRAHE: Tražioce azila smestiti u kasarne i zabraniti im večernje izlaske
Foto: AP

VICEKANCELAR UVODI RED

ŠTRAHE: Tražioce azila smestiti u kasarne i zabraniti im večernje izlaske

Austrija -

BEČ - Austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe razmišlja o tome da tražioci azila u Beču ubuduće budu smešteni u kasarne, ali i da se migrantima uvede "neka vrsta zabrane izlaska".

Štrahe je u intervjuu televiziji ORF kazao da bi trebalo videti koje kasarne u Beču nisu dovoljno iskorišćene, pa ih popuniti tražiocima azila. Cilj je, kako ističe, da se briga o njima ponovo prebaci na državu.

"Aktuelni problem je što je mnogo toga izmešteno na nevladine organizacije i privatna udruženja. Želimo da prekinemo pravljenje biznisa na taj način", objasnio je on.

Inače, koalicioni sporazum nove vlade predviđa da izbeglice više ne budu smeštene u privatne smeštaje. Trenutno u Beču oko 13.000 tražioca azila živi u privatnim smeštajima.

Štrahe ističe da je potreban "red" dok se rešava zahtev za dobijanje azila i nije protiv ideje da se uvede i zabrana izlaska za tražioce azila.

"U prošlosti je već o tome razgovarano da u određenim večernjim satima tražioci azila moraju da se vrate u smeštaj", ukazao je on.

Kurir.rs/Beta

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track