AUSTRIJA ODBILA DA LEČI RANJENOG TERORISTU: Ministarstvo policije zabranilo da operišu džihadistu u bečkoj bolnici!
Foto: Printscreen Krone.at

neće da rizikuju

AUSTRIJA ODBILA DA LEČI RANJENOG TERORISTU: Ministarstvo policije zabranilo da operišu džihadistu u bečkoj bolnici!

Austrija -

BEČ - Austrijske vlasti odbile su pružanje medicinske pomoći ranjenom Gruzijcu (19) koji je osumnjičen za teriroristički napad severno od Tbilisija.

Gruzijska vlada nameravala je da osumnjičenog teroristu Islamske države, koji je teško povređen u antiterorističkoj akciji, dovedu u Beč na hitnu operaciju, dodajući da je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo ulazak 19-godišnjaku u Austriju.

Temirlan M. je 26. decembrateško je povređen pogotkom u glavu, nakon što je pokušao da detonira ručnu bombu. Mladić se od tada nalazi u komi. Vlada u Tbilisiju je zbog toga planirala da ga pošalje na hitnu operaciju u bečku bolnicu AKH

. Inače ranjeni mladić bio je prijatelj sa jednim od vođa napada na istanbulski aerodrom 2016.godine Ahmedom Čatajevim i snažno ga je podržavao. Zbog te činjenice ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl zabranio ulazak Temirlanu u Austriju

Ministarstvo je obrazložilo da bi "njegov dolazak predstavljao veliku opasnost po unutrašnju bezbednost. Rizik od akcije oslobađanja ili napada sa ciljem oslobađanja teško povređenog je prevelik", stoji u saopštenju ministarstvo.

Kurir.rs/Krone.at

Foto printscreen krone.at

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: DA LI CELOJ BOLNICI PRETI NEKONTROLISANA ZARAZA MALIM BOGINJAMA???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track