DILERI DROGE NAPALI I GRIZLI POLICAJCE U AUSTRIJI: Uhapšeni državljani BiH i Sijera Leonea
Foto: Foto EPA

tokom primopredaje

DILERI DROGE NAPALI I GRIZLI POLICAJCE U AUSTRIJI: Uhapšeni državljani BiH i Sijera Leonea

Austrija -

Državna kancelarija kriminalističke policije u Koruškoj (Austrija) uhapsila je 22-godišnjeg tražioca azila iz Sijera Leonea i 26-godišnjeg državljanina BiH, obojicu zbog sumnje da su trgovali drogom.

Akcija hapšenja bila je izuzetno teška jer su se obojica opirali hapšenju. Policija je u utorak saopštila detalje akcije koja je sprovedena u petak.

Bosanac je predavao kokain osobi iz Sijera Leonea u okrugu Sv. Rupreht u Klagenfurtu, kada je policija odlučila da interveniše. Obojica osumnjičenih, međutim, odbila su da se predaju. Državljanin Sijera Leonea pokušao je da ugrize i udari policajce.

"Morali smo da ga savladamo korišćenjem fizičke sile", rekao je predstavnik policije i dodao da su u akciji povređeni i diler droge i policajac.

I 26-godišnji Bosanac, koji je predao kokain državljaninu Sijera Leonea, takođe je pokušao da izbegne hapšenje. Seo je u svoj automobil i punom brzinom pokušao da pobegne, iako je pored otvorenih vrata vozila bio policijski službenik.

Policajac je odbačen na zemlju posle čega ga je Bosanac vukao nekoliko metara. Državljanin BiH nije stao ni kada su na njega ispaljena dva metka, ali se predao kada više nije imao gde da umakne.

Tokom saslušanja 26-godišnji državljanin BiH je priznao posedovanje kokaina i pružanje otpora službenim licima.

Kurir.rs/Radiosarajevo.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja