BUBAŠVABE, PACOVI I BUĐAVO MESO: Bivši robijaš otkrio sve gadosti iz bečkog zatvora!
Foto: Profimedia

UŽAS!

BUBAŠVABE, PACOVI I BUĐAVO MESO: Bivši robijaš otkrio sve gadosti iz bečkog zatvora!

Austrija -

U bečkom zatvoru "Jozefštat" odnedavno su zatvorena obe kuhinje i pekara, usled pojave bubašvaba.

Problem insekata u bečkom zatvoru "Jozefštat" nije ništa novo, tvrde bivši zatvorenici povodom te informacije koja je dospela u javnost.

"Bubašvabe nisu ništa čudno kod takvih higijenskih standarda koji vladaju", kazao je bivši zatvorenik Tomas B. austrijskim medijima.

Ovaj zatvorenik je najpre 2006. godine morao da "odleži" pola godine zatvorske kazne u "Jozefštatu", a potom i prošle godine daljih četiri meseci, gde je radio više nedelja u zatvorskoj kuhinji.

"Nije samo kuhinja pogođena, već čitav zatvor. Bubašvabe sam video da izlaze iz zidova. U skladištu, gde se drži brašno video sam čak i pacove", preneo je on.

Prema njegovim rečima, higijenske mere su sporne, iako se redovno čisti, ali se koriste loše metode, jer se, na primer, pod i radne površine peru samo vodom, bez dezinfekcije.

Bubašvabe i pacovi nisu jedini problem, tvrdi Tomas dodajući da se priseća i kako je pripremao jela.

"Kada je meso počelo da buđa, pogođeni parčići su samo odstranjeni, a ostatak serviran zatvorenicima. Onaj ko zna kako se priprema, ne želi to da jede", istakao je on.

Ko se žalio na ove uslove nije bio suočen sa fizičkom silom, ali je bio konfrontiran oštrijim tonom i jasnom porukom da zatvorenici nemaju šta da kažu.

Informativna služba Ministarstva pravosuđa reagovala je na informacije o pojavi bubašvaba potpuno opušteno i saopštila da u zatvoru postoje "štetočine", ali da je taj problem tek od skoro akutan.

Inače, u austrijskim zatvorima više od polovine zatvorenika čine strani državljani, a među njima je veliki broj sa prostora bivše Jugoslavije.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Profimedia/ Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track