KURC OTKRIO KO MU JE UZOR: Sprovešćemo program i pored otpora!
Foto: Reuters

GODINU DANA NA ČELU OVP

KURC OTKRIO KO MU JE UZOR: Sprovešćemo program i pored otpora!

Austrija -

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, povodom godinu dana od preuzimanja dužnosti šefa Narodne partije (OVP), ističe da je vlada izabrana zbog svog programa i da će program biti sproveden iako bude bilo otpora sa bilo koje strane.

"Ako bude bilo otpora sa bilo koje strane onda to neće voditi ka tome da stanemo sa tim što smo planirali, naprotiv, sprovešćemo naš program", poručuje Kurc.

Uveren je da će, kao i u Francuskoj, protiv nekih mera biti demonstracija i štrajkova, ali najavljuje da će uložiti sve napore da sprovede ono što smatra ispravnim.

Takođe poručuje da neće komentarisati svako "uzbuđenje u sferi dnevne politike".

Rekao je da mu je francuski predsednik Emanuel Makron uzor, dodajući da on ima reformsku agendu za Francusku, koju smatra ispravnom.

"Smatram apsolutno ispravnim da i pored otpora sprovodi ono što smatra ispravnim. To ćemo i mi učiniti", naglasio je Kurc.

Ukazao je da je nova vlada već u prvih sto dana na vlasti sprovela promenu kursa, te je izdejstvovala umesto politike zaduživanja ujednačen budžet, umesto povećanja poreza smanjila poreze, i umesto gubitka kontrole države nad imigracijom uvela restriktiviju politiku imigracije.

Kada je reč o OVP ukazao je da je stranka pretvorena u pokret i da je time dobijeno 250.000 ljudi, koji se angažuju.

"Stvorili smo hrišćansko-socijalnu i liberalnu snagu centra, koja omogućava promene u zemlji", objasnio je Kurc.

Na kritike da je uvek za "kontrolu poruka" u stranci objasnio je da je OVP tu da manje govori, a više radi.

"Trudimo se, ne samo u vladi, već u celoj stranci, da primenmo nešto pozitivno u zemlji. To funkcioniše najbolje ako se skoncentrišemo na rad, a ne da svakodnevno sve komentarišemo", naglasio je on.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track