BEČ ZABRANJUJE HRANU U METROU: Putnici od septembra  neće moći da jedu po  vozovima gradskog prevoza!
Foto: Printscreen Krone.at

vagoni ko menze

BEČ ZABRANJUJE HRANU U METROU: Putnici od septembra neće moći da jedu po vozovima gradskog prevoza!

Austrija -

BEČ - Bečke vlasti odlučile su da stanu na put nekulturnim putnicima koji jedu po vozovima metroa. Oni će ubuduće morati svoju glad da utole pre nego što uđu u javni gradski prevoz.

Ovaj pilot projekat startuje već od septembra čime će biti prekinuta praksa "terorisanja" putnika neprijatnim mirisima od strane pojedinih građana koji su u vozila gradskog prevoza ulazili sa kebabima, hamburgelima, picamaci, jelima od testa...

Grad je već započeo informativnu kampanju plakatima i nalepnicama po vozilima i na stanicama, a u vozilima će biti i kontrolori koji će upozoravati putnike koji pokušaju da unesu hranu. Biće dopuštena samo upotreba bebi hrane, muslija i voda.

"Ovaj probni projekat je odobren posle mnogobrojnih žalbi građana da im vožnja metrom postaje neprijatna zbog odvratnih mirisa hrane koju neki putnici konzumiraju u vozovima. I zaista kome prija miris tunapice?", kaže gradska savetnica Uli Sima.

"Vožnja u proseku traje desetak minuta i valjda može toliko da se izdrži bez hrane, a osim toga često su sedišta i rukohvati zamazani kečapom, majonezom, ili zamašćeni. Čišćenje je skupo, a postoji opasnost da se ostali putnici isflekaju dok se voze", dodaje Simova.

Kurir.rs/Krone.at

Foto printscreen Krone.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track