JOŠ SE PRIČA O NJENOJ SVADBI: Austrijska ministarka sve oduševila plesom sa Putinom, a za medeni mesec je izabrala naš komšiluk!
Foto: EPA

privukli veliku pažnju javnosti

JOŠ SE PRIČA O NJENOJ SVADBI: Austrijska ministarka sve oduševila plesom sa Putinom, a za medeni mesec je izabrala naš komšiluk!

Austrija -

Austrijska ministarka integracija i spoljnih poslova, Karin Knajsl (53), na svoje venčanje je pozvala ruskog predsednika Vladimira Putina i time pokrenula pravu polemiku u evropskoj javnosti.

Putin je bio glavna zvezda na njenom venčanja na u vinariji na jugu Štajerske, a mladencima je na nemačkom održao zdravicu i potom zaplesao sa mladom.

foto: EPA

Mnogima je zasmetalo što se Knajslova poklonila Putinu na kraju plesa. Takođe, svadbu je upotpunio i kozački hor koji je izveo nekoliko popularnih pesama.

foto: Printscreen YT

Austrijska ministarka sada uživa u našem komšiluku, dok se bura zbog zvanica na njenoj svadbi ne smiruje.

Ipak, teško da ona mari za to - trenutno se sa suprugom Volfgangom Meilingerom (54) nalazi u Hrvatskoj gde uživa na medenom mesecu.

foto: EPA

To je već drugi medeni mesec austrijskih ministara ovog leta na Jadranu – pre Karin Knajsl, u Hrvatskoj je uživao i ministar obrane Mario Kunasek, još jedna zvanica sa venčanja.

Ako je nešto sigurno, onda je to da se Karin Knajsl ne boji kontroverza, pišu mediji.

Deo detinjstva provela je u Amanu, glavnom gradu Jordana, studirala je pravo i orijentalistiku u Beču i međunarodne odnose u Izraelu i Jordanu. Karijeru je započela u kancelariji ministra spoljnih poslova Alojza Moka, služila u gradskom veću Sejbersdorfa kao nezavisna na listi Narodne stranke (ÖVP), radila kao naučnica i novinarka, a njeni stavovi izazivali su burne reakcije.

Inače, ima farmu nedaleko od Beča na kojoj udomljuje životinje – poseduje dva konja, ponija, zečeve, mačke, kokoške... Jako je vezana za svoja dva boksera, kao i Putin za svoje pse.

U dugoj je vezi sa Volfgangom Meilingerom, još otkako su se pre 10 godina slučajno upoznali u bečkoj podzemnoj železnici. Meilinger takođe ima vezu sa Putinom – obojici je strast džudo. Čime se sada tačno bavi, ne zna se. Na pitanja novinara o trenutnim projektima kratko je odgovorio: "Nešto u inostranstvu".

Kurir.rs/Večernji.hr Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track