Najnovije vesti

STRAVA U AUSTRIJSKOM AVIONU: Više od polovine  putnika počelo je da se trese i povraća tokom leta, a na aerodromu ih sačekala policija! (FOTO)
Foto: printscreen kaernten.orf.at

digli sve na noge

STRAVA U AUSTRIJSKOM AVIONU: Više od polovine putnika počelo je da se trese i povraća tokom leta, a na aerodromu ih sačekala policija! (FOTO)

Austrija

Četrdeset od 87 putnika koji su leteli iz ukrajinskog Lavova do Klagenfurta hospitalizovani su zbog simptoma trovanja.

Naime njih su odmah po sletanju na aerodrom u Klagenfurtu čekali lekari i policija jer su se putnici tokom leta žalili na mućninu i groznicu.

foto: printscreen kaernten.orf.at

U avionu je bila grupa učitelja koja se vraćala sa studijskog putovanja u Ukrajini i lekari su saopštili da su se putnici prema simptome najverovatnije otrovali hranom.

 

"Ljudi su počeli da se žale da im je loše još pre poletanja iz ukrajinskog Lavova", rekao je u četvrtak glasnogovornik policije.

foto: printscreen kaernten.orf.at

Putnici su morali da ostanu u avionu kad su stigli u Klagenfurt jer je sve putnike morao da pregleda lekar kako bi bili sigurni da se ne radi o nekoj zaraznoj bolesti koja bi se onda proširila na druge ljude.

foto: printscreen, printscreen kaernten.orf.at

Posle toga 18, od oko 40 zaraženih, koji su imali najteže simptome i koji su povraćali tokom leta prevezeni su u bolnicu pod policijskom pratnjom. Oni su posle ukazane lekarske pomoći i nekoliko sati provedenih u bolnici pušteni kućama.

 

 

Iz bolnice je saopšteno da su dva putnika bila zaražena bakterijom ešerihijom koli i da su po ulasku na let zarazili i ostale putnike.

 

Kurir.rs/kaernten.orf.at

Foto printscreen kaernten.orf.at

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...