Najnovije vesti

POSLANIK FPO IMA IDEJU KAKO DA EU REŠI PROBLEM ILEGALNE IMIGRACIJE: Vojska da zaposedne oblast na severu Afrike, pa tamo otvoriti izbegličke centre!
Foto: printscreen YT

RADIKALNO

POSLANIK FPO IMA IDEJU KAKO DA EU REŠI PROBLEM ILEGALNE IMIGRACIJE: Vojska da zaposedne oblast na severu Afrike, pa tamo otvoriti izbegličke centre!

Austrija

BEČ - Poslanik vladajuće Slobodarske partije Austrije (FPO) Rajnhard Beš predložio je, u cilju suzbijanja ilegalne migracije u Evropu, "zaposedanje" teritorije u Africi.

Beš je u intervjuu za Noje Forarlberger Tagescajtung rekao da bi vojska trebalo da zaposedne teritoriju na severu Afrike, gde bi se uspostavili izbeglički centri.

Beš, koji je od 1999. poslanik FPO, smatra da je zaštita spoljne granice EU najvažnija u borbi protiv ilegalne migracije je zaštita spoljne granice EU da bi se prvo sačuvalo blagostanje Evrope i zatim i uputio signal da u Evropu ne može da se dođe ilegalnim putem.

 

"Ukoliko to ne uspe, legitimno je da se uspostave centri u Libiji ili drugim severnoafričkim zemljama...", rekao je on.

foto: Reuters

Ovu Bešovu ideju kritikovao je poslanika Zelenih u Evropskom parlamentu Mišel Rejmon, koji je optužio FPO da "sanja o vojnom ulasku na sever Afrike".

 

"Kao što je Putin s vojskom ušao na Krim, evropski vojnici treba da zaposednu severnu Afriku i prekrše međunarodno pravo", naveo je Rejmon, koji je zatražio od austrijskog kancelara Sebastijana Kurca da reaguje na Bešove predloge.

 

Inače, za razliku od severa Afrike, stanovništvo Krima je odlučilo na referendumu da se prisajedini Rusiji.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen YouTube

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...