MUP AUSTRIJE TRENIRA STROGOĆU: Ministar policije kažnjava medije! Podobnima sve, nepodobnima samo osnovne informacije!
Foto: EPA, Shutterstock

SELEKCIJA

MUP AUSTRIJE TRENIRA STROGOĆU: Ministar policije kažnjava medije! Podobnima sve, nepodobnima samo osnovne informacije!

Austrija -

BEČ - Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije predlaže promenu ophođenja sa medijima, tvrde bečki dnevnici Kurir i Standard.

Listovi navode da je iz kancelarije ministra pokrajinskim direkcijama upućen mejl u kom se savetuje da se komunikacija sa "određenim medijima" svede na "najpotrebniju (zakonski predviđenu) meru".

"Nažalost, određeni mediji, na primer Standard, Falter, a odnedavno i Kurir, jednostrano i negativno izveštavaju o Ministarstvu unutrašnjih poslova i policiji. Dopuštam sebi da predložim da se komunikacija sa tim medijima ograniči na najpotrebniju meru, i da im se ne omoguće 'slatkiši' kao što je ekskluzivno praćanje", navodi se u dopisu.

Predviđene su i druge promene.

Ubuduće u saopštenjima, prema mejlu, biće navedeni državljanstvo i boravišni status osumnjičenih za neko krivično delo. Kaže se i da informacije o seksualnim krivičnim dela treba pojačano da budu prisutne u javnosti. U mejlu se ističe da pre svega krivična dela, koja se čine u javnosti, koja su obeležena posebnom primenom sile, treba proaktivno saopštavati javnosti.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA, Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja