Najnovije vesti

KURC POSLE PRVE GODINE NA VLASTI: Neregulisana migracija može biti opasna po društvo
Foto: AP

austrijski kancelar

KURC POSLE PRVE GODINE NA VLASTI: Neregulisana migracija može biti opasna po društvo

Austrija

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, povodom prve godišnjice pobede njegove Narodne partije Austrije (OVP) na parlamentarnim izborima, istakao je danas da je kroz sprovođenje reformi dostignuta "visina leta", probijeni oblaci i da se sada "punim tempom" nastavlja putovanje primene programa vlade.

U svom obraćanju članovima vlade i stranke, Kurc se osvrnuo i na česte kritike da vlada, koju čine OVP i desničarska Slobodarska partija (FPO) deluju "socijalno gladno", rekavši da je "socijalna mreža" veliko dostignuće Austrije i da je ona hrišćansko-socijalna odgovornost.

 

Snaga svakog društva, kako je rekao, pokazuje se u ophođenju sa socijalno slabima.

Kurc je istakao da je glavni cilj da se Austrija ponovo vrati na vrh. "Teko smo počeli da menjamo državu iz njenih osnova. Još je mnogo posla, još mnogo ljudi mora biti uvereno. Imamo još mnogo posla da zajedno promenimo našu predivnu zemlju", kazao je austrijski kancelar.

 

"Svi stanovnici Austrije treba da se osećajus sigurno u ovoj zemlji i da se

slobodno razvijaju. Mora biti moguće da se svi mogu osloniti na javni red. Austrija je najlepša zemlja u svetu. Planine nam niko neće odneti, ali sve ostalo moramo radom da zaradimo", poručio je Kurc.

 

Govoreći o imigraciji rekao je da migracija menja sve, i da, ako nije regulisana, ona može biti opasna po društvo. Kada je reč o evropskoj politici, kancelar je iskazao jasnu privrženost liberalnoj pravnoj državi.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...