Najnovije vesti

BEČKO CENTRALNO GROBLJE OTVORENO ZA NOĆNE OBILASKE: Koga nije strah, lampu u ruke i na prvi obilazak zakazan za Noć veštica! (FOTO)
Foto: ©media wien/Andreas Lepsi

za hrabre

BEČKO CENTRALNO GROBLJE OTVORENO ZA NOĆNE OBILASKE: Koga nije strah, lampu u ruke i na prvi obilazak zakazan za Noć veštica! (FOTO)

Austrija

Prvi termin za noćne obilaske Centralnog groblja u Beču planiran je za Noć veštica, 31. oktobra ove godine.

U Beču ljudi imaju veoma specifičan odnos prema smrti. Iako bi je radije potisnuli, ona ipak pripada životu, ljudima i gradu. U kulturu sećanja spada i mogućnost da se groblja otvore i postanu dostupna za šetnju, pauzu za kafu...

foto: © Schaub-Walzer / PID

Na groblju možete zateći i posmatrače ptica, sportiste ili ljubitelje životinja. U skladu sa ovom tradicijom Bečko centralno groblje predstavlja se ovog puta u drugačijem svetlu i otvara svoje kapije po prvi put i tokom noći. Kao što je tipično za Beč, ova jeza i strah koji će neke ljude tom prilikom pratiti, biće predstavljeni na duhovit način.

 

Nudi mogućnost, da se uz pomoć baterijskih lampi, čim padne mrak, napravi tura od koje se čovek naježi.

foto: © Schaub-Walzer / PID

U okviru obilaska posetioci će imati mogućnost da prošetaju Bečkim centralnim grobljem tokom noći, te da uz igru nerava otkriju činjenice i steknu nova znanja o jednom od najvećih groblja na svetu.

 

Pored jezivih, lepih i bizarnih priča, može se saznati i istorijat o nastanku groblja, kulturi sahranjivanja u Beču, kao i pojedini detalji iz života samih grobara. 

 

Kurir.rs

Foto media wien/Andreas Lepsi

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...