Najnovije vesti

KAKO RADI SFRJ NARKO-MAFIJA U AUSTRIJI: Bosanac je šef, Hrvat uzgaja drogu,  Srbin pakuje
Foto: Profimedia

uhapšeni

KAKO RADI SFRJ NARKO-MAFIJA U AUSTRIJI: Bosanac je šef, Hrvat uzgaja drogu, Srbin pakuje

Austrija

Austrijska policija saopštila je da je uhapsila osmočlanu kriminalnu grupu, čiji je vođa 48-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, zbog sumnje da su uzgojali 113 kilograma visokokvalitetnog kanabisa u Beču i Donjoj Austriji.

Ulična vrednost droge je, prema pisanju Klajne Cajtunga, 1,23 miliona evra, a za potrebe improvizovane plantaže kanabisa članovi bande potrošili su dosta struje i elektronergetskoj kompaniji ostali dužni 110.000 evra.

 

Sve je počelo u novembru 2017. kada je policija otkrila jak miris kanabisa u kući u gradiću Dojč-Vagramu. Vođa bande, 48-godišnji državljanin BiH, uhapšen je još u junu.

U podrumu je pronađeno 350 biljaka. Istraga je utvrdila da se o biljkama starao 39-godišnji državljanin Hrvatske koji je u aprilu uhapšen u Beču. Njegov saučesnik, 52-godišnji državljanin BiH, uhapšen je u maju na hrvatsko-slovenačkoj granici (na osnovu međunarodnog naloga) i izručen Austriji.

 

Potom je policija izvela akciju u stanu koji su Hrvat i Bosanac ilegalno iznajmili u Beču. Tom prilikom uhapšen je državljanin Srbije dok je pakovao drogu.

Na kraju je izvedena akcija u skladištu u bečkom Otakringu, gde je pronađeno 1.300 stabljika kanabisa, a uhapšen je 31-godišnji Hrvat.

 

Regionalna policija Donje Austrije saopštila je da su istragom obuhvaćene još tri osobe pod sumnjom za proizvodnju droge i trgovinu njom. Svi su prijavljeni tužiocu Korneuburga.

 

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...