Najnovije vesti

SOROŠ SE SELI U BEČ: Američki milijarder razgovarao sa Kurcom  o preseljenju univerziteta u austrijsku prestonicu!
Foto: EPA/Reuters

napušta mađarsku

SOROŠ SE SELI U BEČ: Američki milijarder razgovarao sa Kurcom o preseljenju univerziteta u austrijsku prestonicu!

Austrija

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc primio je danas u Beču američkog milijardera Džordža Soroša s kojim je razgovarao, pre svega, o planiranom preseljenju Centralnoevropskog univerziteta iz Budimpešte.

Mađarska vlada usvojila je prošle godine zakon kojim se pooštravaju uslovi za funkcionisanje stranih univerziteta, zbog čega je Soroš, poreklom iz Mađarske, odlučio da svoju obrazovnu instituciju preseli.

 

Za sada nije jasno da li će Soroš u potpunosti da premesti svoj fakultet iz Budimpešte, ali će on od jeseni iduće godine početi sa istraživačkim radom i predavanjima u Beču. Soroš, u kontaktima sa austrijskim vlastima, informiše se o modalitetima akreditacije svog fakulteta u Austriji.

Pored fakulteta, Kurc i Soroš razgovarali su i o spoljnopolitičkim i evropskim pitanjima, kao što su budućnost EU i Zapadni Balkan, navedeno je u saopštenju iz kabineta austrijskog kancelara.

 

Kurcu je važno da razgovara i sa ljudima s kojima ima određene razlike u stavovima, kao što je na primer o pitanju migracije, ukazuje se u saopštenju.

 

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto EPA/Reuters

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...